Over Ijoor

Beste mensen,

Stichting Ijoor stopt met haar activiteiten.

De belastingdienst is van mening dat wij “niet ANBI-waardig” zijn.

Dit betekent dat de grondslag voor ons werk niet meer aanwezig is en de stichting wordt opgeheven.

Het chalet wordt niet meer verhuurd in 2022

Met Groet,

Bestuur stichting IJOOR

Het eerste boekjaar eindigt op 31 december 2018.

 

Jaarrekening 2020

Jaarrekening 2019

Jaarrekening 2018

Jaarrekening 2017

 

Jaarverslagen

Jaarverslag 2017/2018

Datum            : 01-07-2019

Stichting Ijoor is in 2017 opgericht door Lex Kusters en Hans van Eijndhoven. Centrale doelstelling was & is om een stichting op te zetten die voorziet in een mogelijkheid tot vakantie voor mensen die weinig/geen financiële middelen hebben om met vakantie te kunnen.

Het bestuur van stichting Ijoor werd op 31-12-2018 gevormd door:

 • Lex Kusters:                           Voorzitter
 • Paul Burggraaf:                         Secretaris
 • Hans van Eijndhoven:             Penningmeester

De afgelopen twee jaar is er hard gewerkt door het bestuur en een aantal vrijwilligers om het chalet “het Hijgend Hert” dusdanig op te knappen dat het verhuurd kan worden, zowel in het voor- als hoofdseizoen.

Het chalet is de afgelopen twee jaar aan de buitenkant weinig veranderd. Er is een houtopslag gemaakt aan de achterzijde van het chalet. Er is een schuur geplaatst. Het dak is geheel vernieuwd.

Binnen zijn er grote veranderingen gerealiseerd. Het plafond in het chalet is overal vernieuwd, er is een nieuwe keuken geplaatst, de badkamer is opnieuw ingericht, er is een houtkachel geplaatst die in het voor en naseizoen gestookt kan worden. De inrichting van het chalet is aangepast zodat er maximaal 4 mensen kunnen verblijven (2 volwassenen &  kinderen)

In 2019/2020 zal het chalet verder worden uitgebreid met een veranda//overdekt terras, zodat ook bij een aangename temperatuur maar bij minder mooi weer, men buiten kan vertoeven.

Tussen al het werk door is het chalet ook een aantal keer verhuurd, soms voor kortere, soms voor een langere periode.
De afgelopen twee jaar is het chalet in totaal negen keer verhuurd, zowel in het voor- na- en hoofdseizoen.

Het blijft nog steeds ingewikkeld om het chalet op een budgetneutrale wijze te exploiteren.
De inkomsten uit verhuur zijn niet toereikend om alle onkosten te kunnen betalen. Het bestuur betaalt daarom, op vrijwillige basis FEE, om de tekorten aan te vullen tot het moment dat de stichting voldoende bekend is, het chalet regelmatig verhuurd wordt en de inkomsten voldoende zijn om de exploitatie te bekostigen.

De centrale doelstelling, opknappen en verhuur van het chalet is de afgelopen twee jaar ten dele gerealiseerd. Komend jaar verwachten we meer verhuur gezien het feit dat er minder werkzaamheden hoeven worden uitgevoerd.

Bestuur stichting Ijoor.

Jaarverslag 2019

Datum            : 01-07-2020

Stichting Ijoor is in 2017 opgericht door Lex Kusters en Hans van Eijndhoven. Centrale doelstelling was & is een stichting op te zetten die voorziet in de mogelijkheid tot een betaalbare vakantie in voor- hoofd en
naseizoen voor mensen die weinig/geen financiële middelen hebben.

Het jaar 2019 heeft veel verandering gebracht. Lex Kusters, een van de initiatiefnemers is per 01-08-2019 gestopt met zijn bestuurswerk. Dat betekende dat er gezocht moest worden naar een nieuwe voorzitter.
Tegelijkertijd werd duidelijk dat een klein bestuur snel tot problemen kon leiden als bestuursleden stopten met het bestuurswerk.

Er is dan ook gezocht naar meer bestuursleden die ook een aanvulling konden betekenen in het werk wat gedaan moest worden. Met ingang van 01-08 is er een nieuwe voorzitter gevonden. Tevens zijn er afgelopen jaar twee nieuwe enthousiaste bestuursleden toegetreden, zodat het bestuur van de stichting nu uit vijf personen bestaat.

Het bestuur van stichting Ijoor werd op 31-12-2019 gevormd door:

 • Bas van Ewijk: Voorzitter
 • Paul Burggraaf: Secretaris
 • Hans van Eijndhoven: Penningmeester
 • Jimi Blomsma: Lid
 • Joop Derksen: Lid

2019 is ook een jaar geweest waarin het chalet voor langere periodes verhuurd is geweest aan mensen die tijdelijk een verblijf nodig hadden. Soms heeft dit tot problemen geleid en was het noodzakelijk om de mensen die het chalet huurden te wijzen op de afspraken en regelgeving.
Vanwege dit soort problematiek heeft het bestuur besloten om bij het verhuur voor langere periodes duidelijke afspraken te maken over het gebruik van chalet en inventaris.

In 2019 is er gestart met de aanbouw van een overdekte veranda. Omdat er niet altijd verbouwd mag worden in het hoogseizoen is dit een 2-jarenplan geworden. Dit jaar is het frame gerealiseerd en geschilderd.
De dakbedekking bestaat voorlopig uit een plastic zeil. Omdat de veranda hiermee toch overdekt is, kunnen gasten ook droog buiten zitten als het slecht weer is.

De inrichting van het chalet is uitgebreid met een Zibro–Laser petroleum kachel, zodat het chalet aangenaam verwarmd kan worden gedurende het hele jaar. Tevens is het meubilair aangepast met een eettafel en een “luie stoel”.

Tussen al het werk door is het chalet een aantal keer verhuurd, soms voor kortere, soms voor een langere periode, in totaal zes keer, zowel in het voor- na- en hoofdseizoen.

Ook in 2019 bleef het ingewikkeld om het chalet op een budgetneutrale wijze te exploiteren.
De inkomsten uit verhuur zijn ook afgelopen jaar niet toereikend geweest om alle onkosten te kunnen betalen.

Het bestuur betaalt daarom, op vrijwillige basis FEE, om de tekorten aan te vullen tot het moment dat de stichting voldoende bekend is, het chalet regelmatig verhuurd wordt en de inkomsten voldoende zijn om de exploitatie te bekostigen.

De centrale doelstelling, opknappen en verhuur van het chalet is het afgelopen jaar ten dele gerealiseerd.

Bestuur stichting Ijoor

Jaarverslag 2020

Stichting Ijoor is in 2017 opgericht door Lex Kusters en Hans van Eijndhoven. Centrale doelstelling was & is een stichting op te zetten die voorziet in de mogelijkheid tot een betaalbare vakantie in voor- hoofd en
naseizoen voor mensen die weinig/geen financiële middelen hebben. Andere activiteiten zijn vanwege de corona problematiek voor onbepaalde tijd opgeschort.

Het bestuur van stichting Ijoor werd op 31-12-2020 gevormd door:

 • Bas van Ewijk: Voorzitter
 • Paul Burggraaf: Secretaris
 • Hans van Eijndhoven: Penningmeester
 • Jimi Blomsma: Lid
 • Joop Derksen: Lid

Het afgelopen jaar zijn de bestuursvergaderingen vanwege corona teruggebracht tot het hoogst noodzakelijke om problemen in de exploitatie te voorkomen.

Ook in 2020 is het chalet in het voorjaar voor langere periodes verhuurd geweest aan mensen die tijdelijk een “ander dak boven het hoofd nodig hadden vanwege huisvestingsproblemen”. Met goede afspraken is dat probleemloos verlopen.

Daarnaast mogen wij ons verheugen over het feit dat wij meer bekendheid krijgen, mensen “vinden ons” makkelijker en ook mensen die eerder in ons chalet verbleven hebben bij ons in het afgelopen jaar opnieuw een vakantie geboekt. De boekingen zijn het gehele jaar door gedaan.

De inkomsten zijn nog niet voldoende om het chalet budgetneutraal te kunnen exploiteren. Vanuit het bestuur is ook in 2020 FEE betaald om alle vaste lasten te kunnen voldoen. Er is wel een langzame, doch gestage groei te zien, ondanks het feit dat corona door het land dendert

Het werk aan de veranda is voltooid, mede door de hulp van onze vrijwilligers, en dat is een mooie aanvulling op het chalet. Tevens hebben wij van de camping een stuk grond erbij gekregen. Wij hebben achter het chalet een parkeerplaats gecreëerd, er ligt nu ook een grasveld aan de achterkant van het chalet en de schuur is naar achter verplaatst.

De voorkant en zijkant van het chalet is/wordt omgetoverd tot tuin, met behulp van onze vrijwilligers. Hier is dit jaar een begin mee gemaakt en het komende jaar zal die verder aangeplant worden.

Het chalet behoeft komend jaar slechts onderhoud en wat kleine aanpassingen om blijvend te kunnen worden verhuurd. Het betreft dan met name het isoleren van de vloer bij de keuken

De foto’s op de website zijn voor een deel al aangepast en komend jaar zullen de veranderingen aan en om het chalet op de website gedeeld worden, zodat men een goed beeld krijgt van hun vakantieverblijf.

Al met al een jaar waarin wij niet ontevreden zijn en opnieuw een groter aantal mensen een passend verblijf en/of een mooie vakantie hebben kunnen bezorgen.

Bestuur stichting Ijoor